Cum mă pregătesc pentru interviu?

Cum mă pregătesc pentru interviu?

Este o întrebare pe care ne-o punem cu emoție ori de câte ori aplicăm la un job interesant și dorim să-l obținem cu orice preț.

Așadar, care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi, în cazul în care care ai stabilit deja data și locul interviului? Iată mai jos câteva recomandări:

 

 

 

 

   1.  Dacă nu știi bine orașul, caută locația pentru a ști exact unde trebuie să ajungi. Nu faci impresie bună dacă întârzi sau dacă ajungi cu mult mai devreme. Ideal este să îți faci simțită prezența cu 5 minute înainte, nu mai mult.
   2. Chiar dacă mergi cu taxiul, asigură-te că știi unde trebuie să ajungi. De multe ori se întâmplă să fie două străzi cu același nume în locații diferite.
   3. Dacă interviul are loc online, asigură-te că ai baterie la telefon sau laptopul în priză. Și nu ești în pijama…

 

 1. Ideal este să ai la îndemână CV-ul și chiar scrisoarea de intenție pe care le-ai trimis. Sigur veți discuta pe marginea experienței și a recomandarilor pe care le ai.
 2. Poți să ai un recrutor mai taciturn și să te lase pe tine să vorbești mai mult. Fii isteț și vorbește la subiect, evocă principalele tale realizări, proiectele în care ai fost implicat, ce plusuri ai adus companiei, ce s-a realizat prin acel proiect. E important să susții discuția și să nu existe timpi morți.
 3. Interviul poate dura între 15-30 minute sau chiar mai mult. Acesta poate fi etapizat. Pregătește-te să ai răspunsuri la toate intrebările recrutorului.

 

7. Exsită momente când discuția o ia pe o pantă descendentă. Cum revii?

Este important să fii tu și să nu pozezi în altcineva. E greu să joci un rol și să ți-l asumi pe termen lung. Fiecare dintre noi are plusuri și minusuri, așadar nu trebuie să te simți rușinat că nu ai dezvoltat un skill pe care îl dorește recrutorul. Totul se poate învăța, atâta timp cât există bunăvoință. Depinde mult și de companie și la ce nivel doresc să ajungă. Multe firme își școlesc angajații în regim propriu, deci nu trebuie să fi AS. Vei învăța pe parcurs sub îndrumarea unui trainer dedicat.

8. Cum îmi valorific atuurile, mai ales acum că sunt absolvent și nu am experientă? Ce scriu în CV?

Din start îți spunem că ai omis stagiile de practică care sunt importante de trecut în CV. Deasemenea orice acțiune de voluntariat, concursuri la care ai participat, totul constituie portofoliul tău de experiențe acumulate. Multe companii chiar doresc absolvenți, pentru că sunt oameni tineri, deschiși pe care îi pot forma în direcția dorită de companie. Nu fii dezamăgit dacă ai tot avut parte de eșecuri. Important este să încerci în continuare și să deprinzi calități care se caută pe piață și să investești constant în educația ta. E cea mai bună investiție!

 

9. Salariul, o problemă spinoasă pe care trebuie să o negociezi la sânge.

E foarte important să știi să te „vinzi” și aici mă refer la serviciile pe care le poți oferi companiei pentru care ai aplicat.

Pentru asta e important să știi care este nivelul tău de calificare, ce poți oferi pentru a primi salariul respectiv.

Deasemenea este importantă poziția pentru care candidezi. Presupunand că ești la primul job, ar trebui ca salariul să nu fie prima ta prioritate. Acum, știm că este posibil să fim urâți de mulți, însă e și mai  important să aveți un job, un venit și pe cineva dispus să vă învețe.

 

Spune ce crezi

ANGAJATORI

CONTACTEAZĂ-NE


NETCRUISER SERVICE SRL
Str. Romeo Popescu 46, București
CUI: RO26527862
NR. REG: J40/1634/2010
EMAIL : contact@amjob.ro
TEL : +40 752 955 623