7 îndrumări pentru un CV reușit

 

7 îndrumări pentru un CV reușit

1.Redactează-l într-un mod simplu

Formulările pompoase, laudele și cuvintele alambicate nu sunt utile pentru a-ți asigura o întâlnire cu un potențial recrutor. Astfel, simplitatea și acuratețea cu care vei redacta fiecare rubrică din CV este un pas spre întâlnirea mult dorită.

  1. Realizările și recomandările trebuie să ocupe un loc important

 

Orice proiect la care ai participat și s-a încheiat cu succes, merită trecut în CV. Dacă și cifrele sunt semnificative și există creșteri care s-au datorat echipei din care ai facut parte, cu atât mai bine!

Scrisoarea de recomandare e un alt “atu” pe care să îl folosești.

3.Ultimul loc de muncă – cel mai important

În redactarea CV-ului, începi să completezi rubricile, începând cu ultimul loc de muncă. Apoi continui în ordine cronologică inversă cu următoarele locuri de muncă pe care le-ai avut.

În cazul în care ești la primul job, nu uita să menționezi orice activitate de voluntariat. Ajută mai mult decât poți spera.

Dacă ai și proiecte individuale, le poți menționa.

  1. Fii onest și menționează doar experiențele autentice și verificabile

Este neplăcut atât pentru tine, cât și pentru recrutor, ca în cazul unei verificări de rutină, informațiile trecute în CV să nu se adeverească, sau, cu alte cuvinte, să fie false.

  1. Aptitudinile… la control!

Aici trebuie să menționezi tot ceea ce știi în domeniul calculatoarelor. Orice program pe care îl stăpânești, e un mare plus. În schimb, nu recomandăm să-ți modifici „experiența” artificial, doar de dragul unui job, fără să știi ce presupune acest lucru.

6.CV-ul trebuie să aibă doar o pagină?

Nimic mai fals, atâta timp cât experiențele tale trebuie menționate. Însă mare atenție la conținut! Dacă e unul relevant este binevenit, însă dacă informațiile se repetă, ai toate șansele să plictisești și să nu fi chemat la interviu.

7.Redactează CV-ul corect

Acordă o importanță deosebită CV-ului tău. Este de fapt “cartea ta de vizită”, până ce ajunge recrutorul să te cunoască. Fă-o să conteze și să fie diferită de cea a altor candidați.

Spune ce crezi

ANGAJATORI

CONTACTEAZĂ-NE


NETCRUISER SERVICE SRL
Str. Romeo Popescu 46, București
CUI: RO26527862
NR. REG: J40/1634/2010
EMAIL : contact@amjob.ro
TEL : +40 752 955 623